HRV

ZAKAŽITE PREGLED +385 99 5318565
povratak na usluge

Blefaroplastika

Oči čine središte ljudskog razgovora i komunikacije. Promjene na vjeđama koje su uzrokovane starenjem mogu pogrešno odati dojam umora i tuge. Također mogu utjecati na smanjenje širine vidnog polja. Degenerativne promjene lica uzrokuju gubitak elasticiteta kože, atrofiju i redistribuciju masnog tkiva, te stvaranje bora.

Blefaroplastika predstavlja kiruršku intervenciju na gornjim i donjim vjeđama u svrhu poboljšanja izgleda i funkcionalnosti

 

Ovom metodom uklanjanja se višak kože na vjeđama, kao i masni jastučići koji se izbočuju pod kožom. Riječ je o ambulantnom zahvatu koji se izvodi u lokalnoj anesteziji. Na gornje vjeđe pristupa se rezom između kožnih nabora, a na donje vjeđe rezom kože neposredno ispod trepavica. Budući da je na vjeđama koža najtanja u usporedbi sa ostatkom tijela, postoperativno ožiljak nije uočljiv.


Kako izgleda proces?

Klijent dolazi na prvi pregled na kojem se definira problematika i potreban kirurški zahvat te se određuje datum operacije.

Ukoliko se rade samo gornje ili donje vjeđe zahvat traje oko sat vremena, a ako se rade istovremeno gornje i donje vjeđe oko dva i pol sata.

Na kraju operacije na rane se stavljaju flasteri te se klijent naručje na kontrolni pregled za tri dana kada se flasteri skidaju. Tada se preko rana nanosi samo antibiotska mast. Na sljedećem pregledu, tjedan dana od operacije, skidaju se šavovi.

Postoperativno tijekom dva dana potrebno je držati hladne obloge, a u slučaju bolova koriste se analgetici. Tijekom prva dva tjedna potrebno je izbjegavati teško dizanje, naglo sagibanje i intenzivne sportske aktivnosti.

Oteklina i manji hematomi su uobičajena pojava nakon ovog zahvata. Nakon dva tjedna osoba se može vratiti svojim uobičajenim aktivnostima.

UPOZNAJTE VAŠ

prvi pregled