HRV

ZAKAŽITE PREGLED +385 99 5318565
povratak na usluge

Estetika i dizajn osmijeha

Bili perfekcionisti ili ne, osmijeh nije samo pravilan niz zuba, on je vaš osobni pečat, prvi dojam i izvor samopouzdanja. Ukoliko želite savršen osmijeh koji je prilagođen isključivo vama, doktorica Ana Frković i vrhunski dentalni tehničar Hrvoje Manola će pomoću estetske dentalne medicine pronaći pravo rješenje za vas.

Na svakom početku važna je dobra priprema. Analiziramo svaki detalj, zagriz i dentalni status, a onda i cjelokupni osmijeh.

Nakon pripreme, i prije nego započnemo sa radom, imamo probu buduće forme zuba. Na toj probi pacijent može vidjeti kako će izgledati sa estetskim promjenama i ukoliko ima sugestije, radimo izmjene oblika, veličine i pozicije – sve dok ne dobijemo rezultat koji pacijent želi.

Posljednji stadij je preparacija zuba. Trajanje tog zahvata je 10 – 20 dana, ovisno o terapijskom planu.

 

01

Estetika i dizajn osmijeha

Inlay/onlay/overlay


To su keramički nadomjesci koji se koriste umjesto običnog kompozitnog ispuna. Superiorniji su od klasičnih kompozitnih ili amalgamskih ispuna, kako estetski, tako i funkcionalno. Izrađuju se individualno u laboratoriju, a sama priprema je minimalna.

02

Ljuskice (Veneers)


Estetski su protetski nadomjesci kojima se postiže harmonija, prirodnost i bjelina zuba bez velikih zahvata. Zbog strukture keramike, one ne mijenjaju boju pod utjecajem hrane, pića ili duhana, a svojim izgledom i čvrstoćom su najsličniji prirodnoj caklini zuba. S njima se mogu ispraviti lagani ortodontski pomaci, napuknuća, diskoloracije, istrošenost i razmaci između zuba.
Ukoliko struktura zuba i prostor za buduću ljuskicu to dozvoljavaju, moguće je napraviti i non-prep ljuskicu, što znači da se ne brusi prirodni zub. Sam zahvat preparacije zuba je u potpunosti bezbolan, a anestezija se daje ovisno o osjetljivosti i želji pacijenta.

Dizajn osmijeha nije samo pitanje estetike, jer on djeluje i na samopouzdanje! S lijepim osmijehom se poboljšava raspoloženje i kvaliteta života.

03

Estetika zubnog mesa


Estetika podrazumijeva lijepo i skladno, te je važno voditi računa o svim segmentima, kako bi se harmonija postigla.
Savršen osmijeh se postiže kada postoji najbolji balans bijele (prirodnost samih zuba) i crvene estetike (ujednačenost linije ruba zubnog mesa).
Zubno meso se oblikuje gingivektomijom što predstavlja bezbolni zahvat uklanjanja viška zubnog mesa.

UPOZNAJTE VAŠ

prvi pregled