HRV

ZAKAŽITE PREGLED +385 99 5318565
povratak na usluge

IMPLANTOLOGIJA

Dentalni implantati su vijci koji se ugrađuju u kost kako bi zamijenili korijene izgubljenih zuba. Implantat se ugrađuje ukoliko pacijent želi fiksni rad bez da se bruse njegovi zubi.

Prije ugradnje potrebno je napraviti CT snimku područja, na kojoj se procjenjuje stanje kosti, određuje veličina i vrsta implantata. Ukoliko nedostaje visina ili širina kosti, može se nadomjestiti umjetnom, prirodnom ili vlastitom kosti (transplantat sa drugog područja).

U nedostatku jednog ili više zuba, terapija ovisi o više čimbenika: željama pacijenta, biološkim mogućnostima (stanje preostalih zuba, stanje kosti, međučeljusni odnosi) estetici i financijama pacijenta.

Sam zahvat ugradnje implantata je bezbolan, jer ga izvodi naš maksilofacijalni kirurg i pacijenti su pod lokalnom anestezijom.

01

OSTEOINTEGRACIJA


Implantat se pušta neopterećen kako bi osteointegrirao (zarastao sa kosti) 3 – 6 mjeseci, ovisno o primarnoj stabilnosti implantata kod ugradnje. Nakon perioda osteointegracije, implantati se otvaraju te se postavljaju sekundarni vijci koji će formirati zubno meso za buduću krunicu. Nakon što se formiralo zubno meso, uzimaju se otisci i postavlja se suprastruktura sa keramičkom krunicom. Suprastruktura može biti titanska ili cirkonska, ovisno u području gdje se nalazi implantat, a krunica je izrađena od keramike na cirkon-oksidu.

02

POSTAVLJANJE SEKUNDARNIH VIJAKA


Implantati koje koristimo su najbolji svijetski švicarski Straumann implantati. Implantat je titanski, na koji ne postoji alergijska reakcija. Vijek trajanja jednog implantata ovisi najviše o održavanju higijene i redovitim kontrolama. Ostali važni faktori su: zdravstveno stanje, lijekovi, životne i prehrambene navike.

03

POSTAVLJANJE SUPRASTRUKTURA


Postoje određena zdravstvena stanja pacijenata kod kojih se implantati ne preporučuju npr. osteoporoza, terapija bifosfonatima, kemoterapije, radioterapija…

Ne preporučamo ugradnju implantata pacijentima mlađim od 18 godina, jer je potrebno sačekati završetak rasta i razvoja kostiju čeljusti.

Terapija od ugradnje do završetka, ovisno o veličini rada, traje 3 – 12 mjeseci i potrebno je oko 5 posjeta.

UPOZNAJTE VAŠ

prvi pregled