HRV

ZAKAŽITE PREGLED +385 99 5318565
povratak na usluge

VISTABEL TERAPIJA BORA LICA

Vistabel terapija bora lica koristi se već više od 20 godina u estetskoj kirurgiji i medicini i najučinkovitiji je “brisač” bora u zonama oko očiju i na čelu.

Njegov glavni sastojak je Botulin toksin, prirodni pročišćeni protein proizveden pomoću bakterije Clostidium botulinum

Područja njegove prve primjene su okulistika, neurologija, pedijatrija, a u posljednjih nekoliko godina najviše se koristi u kozmotelogiji, odnosno kod estetskih zahvata.

 

U estetskim korekcijama zone lica najčešće se koristi za:

  • Uklanjanje bora smijalica – bore sa vanjske strane očiju
  • Uklanjanje bora mrštilica – vertikalne bore čela
  • Lagano podizanje obrva i kapaka
  • Uklanja izgled umora

 

Ukoliko ste na licu uočili linije i bore, kapci i obrve su se spustili, ili jednostavno želite osvježiti svoj izgled, ovo je prava metoda za vas.
Tretman izvodi licenciran specijalist maksilofacijalne kirurgije koji nakon detaljnog pregleda i razgovora sa vama odlučuje količinu i područje koje će se tretirati.


Kako djeluje ova metoda?

Bore nastaju zbog dugogodišnje kontrakcije mišića, što posljedično stvara trajne nabore na koži.

Vistabel terapija bora lica djeluje tako da blokira signale od živaca prema mišićima, mišić se opušta te se bore izravnaju.

Aplicira se tankom iglicom direktno u mišić, a sama aplikacija je bezbolna i brza. Učinak je vidljiv nakon nekoliko dana, a trajanje rezultata od 4 do 6 mjeseci.

Tretman se može ponavljati neograničen broj puta, potrebno je samo pripaziti da interval između tretmana ne smije biti kraći od 3 mjeseca.

U slučaju kada su bore poprilično izražene i duboke, za što bolji rezultat, preporučujemo kombinaciju Vistabel terapije bora lica s Juvederm hijaluronskim dermalnim filerima.

Nuspojave su izrazito rijetke i kratkotrajne. Na mjestu uboda moguća je pojava crvenila i manje modrice koje nestaju nakon par dana. Izrazito rijetko moguća je alergijska reakcija, bol, oteklina, hematom, glavobolja, vrtoglavica, te privremena spuštenost kapaka. Nakon tretmana, klijent se može odmah vratiti svakodnevnim obavezama.

U Manola aesthetics studiju, terapiju bora lica aplicira doktor specijalista maksilofacijalne kirurgije Mate Rogić.

UPOZNAJTE VAŠ

prvi pregled